-Tällä kertaa vuorossa on vierailevan tähden taidonnäyte: taloutemme toinen ruokailija Maija kokkaili punajuurista ja vuohenjuustosta maukkaan täyteläisen, vaikkakin rajun värisen pastan.
-Reseptistä tulee sopivankokoinen satsi kahdelle hengelle.
Aikaa kuluu valmistukseen n. 60 minuuttia, josta aktiivista valmistusta n. 50 minuuttia.
Kannattaa tarkistaa, että puhtaina löytyvät ainakin:
-kattila
-kasari
-kuorimaveitsi
(-raastinrauta)
-leikkuuveitsi ja -alusta
-5 dl mitta
Ainekset:
-3-4 valkosipulin kynttä
-4 punajuurta
-180 g vuohenjuustoa
-1-2 dl vettä + vettä pastan keittämiseen
-2 dl ruokakermaa
-kasvisliemikuutio
-2 tl juoksevaa hunajaa
-mustapippurirouhetta
-n. 2 rkl rypsiöljyä
-tuoretta basilikaa
-6 dl pastaa
Valmistus:
-Pese ja kuori punajuuret. Suikaloi ne kuorimaveitsellä, tai vaihtoehtoisesti raasta karkeaksi raasteeksi. Laita pasta kiehumaan kasariin ja öljy kuumenemaan kattilaan.
-Kuori valkosipulinkynnet. Murskaa tai silppua ne ja kuullota niitä öljyssä.
-Lisää hetken päästä punajuurisuikaleet/raaste ja sekoittele. Lisää 1 dl vettä sekä kasvisliemikuutio ja hauduta 5 minuuttia kannen alla. Muista tarkistaa pasta ettei se keity liiaksi!
-Lisää ruokakerma ja vettä sen verran että punajuuri peittyy ja mausta mustapippurilla. Hauduta vielä 10 minuuttia. Leikkaa vuohenjuusto pieniksi paloiksi.
-Lisää pasta punajuurien ja vuohenjuusto sekaan. Sekoita ja hauduta ruokaa niin että juusto sulaa sekaan. Mausta lopuksi hunajalla.
-Koristele annokset basilikanlehdillä.
-Nom.
(Sovellettu resepti Pastanjauhajien blogista, alkuperäinen resepti postauksen "Punajuuri-vuohenjuustopasta" alla)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti