-Tämä on astetta ruokaisampi, lämmin salaatti. Varoituksen sana kuitenkin sen runsaasta öljyisyydestä.
-Ohjeen mukaan kokatessa pitäisi saada helposti kylläiseksi kolme nälkäistä ruokailijaa. Neljälle-viidelle ruoasta tulee hyvä lämmin alkupala tai keskikokoinen lounas.
Aikaa kuluu valmistukseen n. 60 minuuttia, josta aktiivista valmistusta n. 40 minuuttia.
Kannattaa tarkistaa, että puhtaina löytyvät ainakin:-vähintään 0,5 litran vetoinen kulho tai astia
-leikkuuveitsi ja -alusta
-uunivuoka
-lasta
-salaattikulho
Ainekset:-keskikokoinen munakoiso (250-300 g)
-4 valkosipulin kynttä
-1-2 sipulia
-3 tomaattia
-kurkku
-ruukullinen / pussillinen tammenlehtisalaattia
-paketti maustamatonta halloumi-juustoa (200 g)
-oliiviöljyä
-paprikajauhetta
-chilijauhetta
-jauhettua jeeraa eli juustokuminaa
-oreganoa
-kuivattua basilikaa
Valmistus:-Laita uuni kuumenemään 200 asteeseen. Leikkele halloumi n. pikkusormen tai kahdenlevyisiksi ja -pituisiksi viipaleiksi. Laita ne kulhoon ja täytä kulho vedellä - näin aivan järkyttävän suolaisesta juustosta saadaan se pahin suola pois.
-Pese munakoiso, leikkaa siitä sentin paksuisia siivuja ja niistä edelleen kuutioita. Kuori sipuli(t) ja valkosipulinkynnet. Leikkele valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi ja sipulit vähän isommiksi.
-Kippaa kasvikset vuokaan. Lorauta reippaalla kädellä oliiviöljyä kasvisten päälle ja sekoita kunnolla, mausta rohkeasti mausteilla ja sekoita uudelleen. Pistä vuoka uuniin. Vaihda halloumin liotusvesi.
-Anna kasvisten paahtua n. 20 minuuttia uunissa. Ota vuoka pois, sekoittele hieman kasveja ja lisää halloumiviipaleet kasvisten päälle. Paahda uudestaan uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes juustosiivut rupeavat ruskistumaan.
-Valmista tällä välin salaatti tomaatista, kurkusta ja salaatista. Kun juustoviipaleet ovat saaneet väriä, ota vuoka pois uunista ja anna sen jäähtyä 5-10 minuuttia. Kippaa kasvikset ja juusto salaatin sekaan ja sekoita. Lisäile siemeniä ja/tai mausta mustapippurirouheella ja sitruunamehulla jos siltä tuntuu.
-Nom.
(Sovellettu resepti Eeva Kolun blogista Voisilmäpeliä, alkuperäinen resepti postauksen "Kaksi kuminaa" alla)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti