-Esittelyssä on thai-henkisesti tehty kasvispata, joka on sekä riittoisa että täyttävä - jo yhdestä reilusta lautasellisesta tuli lähes ähky. Reseptistä tulee neljä tukevaa annosta.
-Ruoan lisukkeena toimi näppärästi täysjyväriisi. 2½ dl riisiä ja 7 dl vettä riitti hyvin kahden henkilön lisukkeeksi eli puolikkaalle padalliselle ruokaa.
Aikaa kuluu valmistukseen: n. 70-80 minuuttia, josta aktiivista valmistusta n. 30 minuuttia.
Kannattaa tarkistaa, että puhtaina löytyvät ainakin:
-kannellinen uunipata
-puolen litran mitta
-kasari
-leikkuuveitsi ja -alusta
-raastinrauta
(-valkosipulinpuristin)
Ainekset:
-2 sipulia
-6-8 valkosipulin kynttä
-350-400 g kukkakaali
-500 g kirsikkatomaatteja
-inkivääri
(-5 kuivattua chiliä)
-5 dl soijarouhetta
-7,5 dl vettä
-1 dl rypsi- tai oliiviöljyä
-kasvisliemikuutio
-1 rkl soijakastiketta
-½-1 rkl punaista thaicurrytahnaa
-tuoretta ruohosipulia
-riisiä lisukkeeksi
Valmistus:
-Keitä kasarissa 7,5 dl vettä, lisää sinne kasvisliemikuutio, soijakastike ja thaicurrytahnaa oman mieltymyksensä mukaan. Sekoita kunnes kaikki ovat liuenneet veteen.
-Veden kuumetessa kuori sipulit ja valkosipulit. Pilko sipulit suht isoiksi paloiksi. Murskaa tai silppua puolet valkosipulinkynsistä, jätä puolet kokonaisiksi tai leikkaa kahteen-kolmeen osaan.
-Lisää sipulit, valkosipulit ja kuiva soijarouhe padan pohjalle. Kun liemikuutio ja currytahna ovat liuenneet veteen, lisää vesi myös pataan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
-Kuori ja raasta inkivääri. Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa ne puoliksi. Lisää rypsi- tai oliiviöljy, inkivääri ja tomaatit pataan.
-Huuhtele kukkakaali. Lisää kukkakaalin nuput pataan suht pieninä. Sekoita padan sisältö kunnolla. Jos näyttää, että nestettä on liian vähän suhteessa muuhun ainekseen, lisää vettä desi pari. Pata-ainesten ei ole kuitenkaan tarkoitus täysin uida nesteessä. Laita lopuksi kuivatut chilit padan pinnalle nesteeseen. Kypsytä kannen alla uunin keskitasolla 35-50 minuuttia.
-Kun ruoka on otettu uunista, poista chilit ja anna ruoan jäähtyä hieman. Silppua lopuksi ruohosipuli ruoan päälle ja tarjoile riisin seurana.
-Nom.
-Veden kuumetessa kuori sipulit ja valkosipulit. Pilko sipulit suht isoiksi paloiksi. Murskaa tai silppua puolet valkosipulinkynsistä, jätä puolet kokonaisiksi tai leikkaa kahteen-kolmeen osaan.
-Lisää sipulit, valkosipulit ja kuiva soijarouhe padan pohjalle. Kun liemikuutio ja currytahna ovat liuenneet veteen, lisää vesi myös pataan. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
-Kuori ja raasta inkivääri. Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa ne puoliksi. Lisää rypsi- tai oliiviöljy, inkivääri ja tomaatit pataan.
-Huuhtele kukkakaali. Lisää kukkakaalin nuput pataan suht pieninä. Sekoita padan sisältö kunnolla. Jos näyttää, että nestettä on liian vähän suhteessa muuhun ainekseen, lisää vettä desi pari. Pata-ainesten ei ole kuitenkaan tarkoitus täysin uida nesteessä. Laita lopuksi kuivatut chilit padan pinnalle nesteeseen. Kypsytä kannen alla uunin keskitasolla 35-50 minuuttia.
-Kun ruoka on otettu uunista, poista chilit ja anna ruoan jäähtyä hieman. Silppua lopuksi ruohosipuli ruoan päälle ja tarjoile riisin seurana.
-Nom.
(Sovellettu resepti Kiskolan kirjasta Kasvisruokia Aasiasta, alkuperäinen resepti "Helppo uunipata")
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti