Blogista ja sen pitäjästä

Olen kahdessa yhtyeessä soittava parikymppinen opiskelija ja miellän itseni sekasyöjäksi. Kotona kuitenkin kokkaan tätä nykyä aina kasvisruokaa - osin eettisistä ja osin taloudellisista syistä, mutta erityisesti siksi, että taloudessamme asustaa lisäkseni myös yksi kasvissyöjä. Eikä nyt kukaan jaksaisi kokata kahta eri ruokaa päivässä.

Ruokablogissani esitellyt ruoat ovat kasvisruokia, jotka uppoavat hyvin allekirjoittaneeseen (lue: nirso sekasyöjä, joka on valtaosan elämästään karttanut kasvisruokia ihan vain periaatteesta), sekä todistetusti muihin kasvissyöjiin.
Joissain resepteissä saatan myös neuvoa, miten ruoasta tehdään paatuneille lihansyöjille oma versio, jos ei vegeruoka vain uppoa.


9.7.2015

Tomaattitartar




-Reseptin ideana on siis tuorekasviskastike esim. pastalle tai miksei vaikka bruschettalle.
-Annoksia tulee kahdelle henkilölle.

Aikaa kuluu valmistamiseen vähintään 45 minuuttia, josta aktiivista valmistusta n. 30 minuuttia.

Kannattaa tarkista, että puhtaina löytyvät ainakin
-terävä leikkuuveitsi ja alusta
-iso kulho
-desimitta
-valkosipulinpuristin
(-kattila ja siivilä pastalle)

Ainekset:
-5 tomaattia
-ruukku basilikaa
-3 valkosipulin kynttä
-vajaa 1 dl extra virgin -oliiviöljyä
-50-75 g raastettua granaa tai parmigianoa
-suolaa
-rouhittua mustapippuria
-balsamicoa
-1 tl sokeria
(-pastaa 200g / kahdelle)

Valmistus:

Pese tomaatit, poista niistä kannat ja silppua ne mahdollisimman pieniksi. Pese basilikanlehdet ja silppua ne mahdollisimman pieniksi. Sekoita tomaatti-basilikasilppu kulhoon.

Kuori valkosipulinkynnet ja purista ne kulhoon.

Sekoita tomaatit, basilika ja valkosipulimurska. Lisää öljy, suola, pippuri ja sokeri. Lisää tilkka balsamicoa ja osa juustoraasteesta. Sekoita kunnolla. Jätä tekeytymään vähintään vartiksi, mielellään 30-60 minuutiksi.

Keitä pastaa kahdelle. Tarjoile tomaattitartar kastikkeena pastan kanssa, ripottele loput juustoraasteesta päälle ja koristele parilla basilikan lehdellä.

Nom.

1 kommentti:

  1. Löytyyhän täältä netistä sentään joitain kasvisruokablogeja - kiitos! Täytyypä kokeilla reseptejäsi, joissa on esimerkillisen tarkat ohjeet !!!

    VastaaPoista