Blogista ja sen pitäjästä

Vaikka olen sekasyöjä, kotona kokkaan käytännössä aina kasvisruokaa, osin eettisistä ja osin taloudellisista syistä, mutta erityisesti siksi, että taloudessamme asustaa lisäkseni myös yksi kasvissyöjä. Eihän nyt kukaan jaksaisi kokata kahta eri ruokaa päivässä!

Blogissani esitellyt ruoat ovat kasvisruokia, jotka uppoavat hyvin niin allekirjoittaneeseen (lue: paatunut sekasyöjä), kuin muihin kasvissyöjiin.

9.3.2021

Kalaton keitto


 
-Kalaton keitto - eli perinteinen kermainen kalakeitto, josta kala vain on korvattu savutofulla - on erittäin kesäinen herkkusoppa, jota voi tehdä hyvillä mielin ympäri vuoden. Keskellä pimeintä talvea tämä keitto vie hetkessä takaisin kesäisiin tunnelmiin!
-Useissa netistä löytyvissä kalattoman keiton resepteissä ohjeistetaan, että tofua tulisi paistaa ennen keittoon lisäämistä, mutta omassa keittössämme tämä on todettu täysin turhaksi vaiheeksi - tofu kun toimii sopassa loistavasti ihan sellaisenaan, eikä kokatessa tule paistinpannusta turhaa tiskiä!
-Reseptistä tulee annoksia neljälle ruokailijalle.

Aikaa kuluu valmistukseen n. 40-45 min, josta aktiivista valmistusta n. 40-45 min.

Kannattaa tarkistaa, että puhtaina löytyvät ainakin:
-iso kattila
-leikkuuveitsi ja -alusta

Ainekset:
-6 kiinteää perunaa tai n. 700 g uusia perunoita
-3-4 isoa porkkanaa
-1 sipuli
-3 valkosipulin kynttä
-1 pkt savutofua
-puntti tuoretta tilliä
-2,5 dl kaurakermaa
-2-4 mustapippuria
-rouhittua mustapippuria
-1,2 litraa vettä
-2 kasvisliemikuutiota
-rypsiöljyä

Valmistus:

Laita reipas satsi öljyä kuumenemaan kattilaan keskilämmölle. Silppua sipuli suuriksi tai keskikokoisiksi paloiksi ja valkosipulin kynnet pieneksi hakkelukseksi. Lisää sipuli ja valkosipuli kattilaan ja kuullota niitä hetki.

Kun sipulit ovat kuullottuneet, lisää kattilaan 1,2 litraa vettä, mustapippurit ja kaksi liemikuutiota. Mausta mustapippurirouheella ja saksi puolet tillipuntista liemeen. Nosta lämpöä.

Kuori porkkanat ja pilko pieniksi paloiksi. Mitä pienemmiksi pilkot, sitä nopeammin ne kypsyvät. Lisää keittoon.

Pese perunat ja pilko keskikokoisiksi kuutioiksi. Lisää keittoon.

Pilko savutofu melko pieniksi kuutioiksi. Kun perunat ja porkkanat ovat kypsyneet pehmeiksi, lisää pilkottu tofu keittoon ja saksi loput tillipuntista sekaan. Sekoita ja anna muhia pari minuuttia.

Lopuksi lisää sekaan kaurakerma, sekoita hyvin ja ota kattila hellalta.

Nom.

Sovellettu resepti Jalotofun sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti