Blogista ja sen pitäjästä

Vaikka olen sekasyöjä, kotona kokkaan käytännössä aina kasvisruokaa, osin eettisistä ja osin taloudellisista syistä, mutta erityisesti siksi, että taloudessamme asustaa lisäkseni myös yksi kasvissyöjä. Eihän nyt kukaan jaksaisi kokata kahta eri ruokaa päivässä!

Blogissani esitellyt ruoat ovat kasvisruokia, jotka uppoavat hyvin niin allekirjoittaneeseen (lue: paatunut sekasyöjä), kuin muihin kasvissyöjiin.

22.3.2021

Nyhtiskäristys


 
-Tämä on yksi nopeimpia ja helpoimpia kasvisruokia: poronkäristyksestä inspiraationsa saanut vegaaninen käristys, jossa liha on korvattu nyhtökauralla. Jos ruoan haluaa pitää vegaanisena, kannattaa perunamuusi tehdä veteen tai kauramaitoon ja ruoan kylkeen tuleva smetana korvata perinteisellä puolukkahillolla.
-Ruoka tulee niin nopeasti, että valmistuksessa kuluu enemmän aikaa lisukkeena tehtävään perunamuusiin kuin itse käristykseen. Ruoan voi siis valmistaa perunoiden keittyessä.
-Annoksia tulee reseptin mukaan tehtäessä n. 3 kpl, joten muusi kannattaa mitoittaa sen mukaan (6 isoa tai 7 pientä perunaa).

Aikaa kuluu valmistukseen n. 10 minuuttia sekä perunamuusin valmistukseen kuluva aika.

Kannattaa tarkistaa, että puhtaina löytyvät ainakin:
-Paistinpannu
-Desimitta

Ainekset:
-1 pkt (240 g) Nude Nyhtökauraa
-öljyä paistamiseen
-2 dl kasvislientä TAI 2 dl vettä ja puolikas liemikuutio
-rouhittua mustapippuria
-kokonaisia maustepippureita
-smetanaa tai puolukkahilloa
-perunamuusia kolmelle

Valmistus:

Ryhdy valmistamaan perunamuusia kolmelle.

Perunoiden keittyessä laita öljy kuumenemaan paistinpannulle. Kun öljy on kuumaa, käristä nyhtökauraa kunnes se rupeaa ruskistumaan.

Kun olet ruskistanut nyhtökauraa tarpeeksi, mausta mustapippurilla ja lisää sekaan 2 dl kasvislientä tai vettä ja puolikas kasvisliemikuutio. Lisää sekaan muutama maustepippuri.

Laske lieden lämpö pienelle ja anna hautua hetken aikaa harvakseltaan sekoitellen. Jos valmistat samalla perunamuusia, voit tässä välissä muussata keitetyt perunat.

Tarjoile käristys perunamuusin päällä, lisää lopuksi päälle lusikallinen smetanaa tai puolukkahilloa.

Nom.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti