-Esitelty safka ei ole niinkään rehti italialainen risotto, vaan siis yksinkertainen esimerkki siitä, miten näppärästi jääkaapin voi tyhjentää kätevästi riisin ja soijasuikaleiden sekaan tällaisena skandi-risottona.
-Resepti on todella riittoisa, pitäisi tulla ainakin neljä tosi pätäkkää annosta jos ohjeiden mukaan tekee.
-Kuvassa ei näy ruokaan kuuluvaa paprikaa, koska tällä kertaa kaupassa olleet paprikat olivat aivan naurettavan surkeassa kunnossa.
-Lihaisampaa versiota kaipaavat voivat halutessaan korvata soijasuikaleet n. 300 g paketilla broilerisuikaleita.
-Resepti on todella riittoisa, pitäisi tulla ainakin neljä tosi pätäkkää annosta jos ohjeiden mukaan tekee.
-Kuvassa ei näy ruokaan kuuluvaa paprikaa, koska tällä kertaa kaupassa olleet paprikat olivat aivan naurettavan surkeassa kunnossa.
-Lihaisampaa versiota kaipaavat voivat halutessaan korvata soijasuikaleet n. 300 g paketilla broilerisuikaleita.
Aikaa kuluu valmistukseen n. 45min, josta aktiivista valmistusta n. 40min.
Kannattaa tarkistaa, että puhtaina löytyvät ainakin:
-iso kattila
-kasari
-leikkuuveitsi ja -alusta
-siivilä
-5 dl mitta
-paistinpannu
Ainekset:
-n. 5 dl soijasuikaleita
-n. 4 dl täysjyväriisiä
-jäävuorisalaatti
-2 sipulia
-paprika
-purjo
-kasvisliemikuutio
-rypsiöljyä
-soijakastiketta
-juoksevaa hunajaa
-mausteita (esim. chili-, korianteri-, mustapippuri-, curry-, tandoori- ja jeerajauhetta)
-2 l vettä
Valmistus:
-Laita kattilaan n. 1½ litraa ja kasariin 5 dl vettä, kuumenna molempien sisältö kiehuvaksi.
-Kaada kattilaan täysjyväriisi, kasariin loraus soijakastiketta, liemikuutio, mausteita ja lopuksi soijasuikaleet. Sekoittele soijasuikaleet veteen. Mausta suikaleiden vesi runsaalla ruokalusikallisella hunajaa. Suikaleiden maustuessa kuori ja silppua sipulit, kuutioi paprika.
-Kun kasvikset ovat palasina, kaada soijasuikaleet siivilään ja puristele niistä ylimääräinen vesi pois. Laita paistinpannulle rypsiöljyä kuumenemaan, mausta öljy mielestäsi sopivalla määrällä tilanteeseen sopivia mausteita.
-Kun öljy on paistokuumaa, kaada suikaleet pannulle. Paistele niitä tovi, jonka jälkeen valuta niiden päälle noin ruokalusikallinen hunajaa. Kaada sipulit suikaleiden sekaan ja paistele lisää. Vähennä paistolämpöä.
-Kun riisit ovat keittyneet reilun puoli tuntia, kaada paprikakuutiot ja silppua koko purjo suikaleiden sekaan. Paistele minuutti ja silppua lopuksi salaatti sekaan. Sekoita.
-Kaada riisit siivilään ja takaisin kattilaan. Kaada suikale-kasvissekoitus perään. Sekoita kunnolla.
-Nom.
-Kaada kattilaan täysjyväriisi, kasariin loraus soijakastiketta, liemikuutio, mausteita ja lopuksi soijasuikaleet. Sekoittele soijasuikaleet veteen. Mausta suikaleiden vesi runsaalla ruokalusikallisella hunajaa. Suikaleiden maustuessa kuori ja silppua sipulit, kuutioi paprika.
-Kun kasvikset ovat palasina, kaada soijasuikaleet siivilään ja puristele niistä ylimääräinen vesi pois. Laita paistinpannulle rypsiöljyä kuumenemaan, mausta öljy mielestäsi sopivalla määrällä tilanteeseen sopivia mausteita.
-Kun öljy on paistokuumaa, kaada suikaleet pannulle. Paistele niitä tovi, jonka jälkeen valuta niiden päälle noin ruokalusikallinen hunajaa. Kaada sipulit suikaleiden sekaan ja paistele lisää. Vähennä paistolämpöä.
-Kun riisit ovat keittyneet reilun puoli tuntia, kaada paprikakuutiot ja silppua koko purjo suikaleiden sekaan. Paistele minuutti ja silppua lopuksi salaatti sekaan. Sekoita.
-Kaada riisit siivilään ja takaisin kattilaan. Kaada suikale-kasvissekoitus perään. Sekoita kunnolla.
-Nom.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti