Blogista ja sen pitäjästä

Vaikka olen sekasyöjä, kotona kokkaan käytännössä aina kasvisruokaa, osin eettisistä ja osin taloudellisista syistä, mutta erityisesti siksi, että taloudessamme asustaa lisäkseni myös yksi kasvissyöjä. Eihän nyt kukaan jaksaisi kokata kahta eri ruokaa päivässä!

Blogissani esitellyt ruoat ovat kasvisruokia, jotka uppoavat hyvin niin allekirjoittaneeseen (lue: paatunut sekasyöjä), kuin muihin kasvissyöjiin.

8.7.2010

Soijasuikale"risotto"


-Esitelty safka ei ole niinkään rehti italialainen risotto, vaan siis yksinkertainen esimerkki siitä, miten näppärästi jääkaapin voi tyhjentää kätevästi riisin ja soijasuikaleiden sekaan tällaisena skandi-risottona.
-Resepti on todella riittoisa, pitäisi tulla ainakin neljä tosi pätäkkää annosta jos ohjeiden mukaan tekee.
-Kuvassa ei näy ruokaan kuuluvaa paprikaa, koska tällä kertaa kaupassa olleet paprikat olivat aivan naurettavan surkeassa kunnossa.
-Lihaisampaa versiota kaipaavat voivat halutessaan korvata soijasuikaleet n. 300 g paketilla broilerisuikaleita.

Aikaa kuluu valmistukseen n. 45min, josta aktiivista valmistusta n. 40min.

Kannattaa tarkistaa, että puhtaina löytyvät ainakin:
-iso kattila
-kasari
-leikkuuveitsi ja -alusta
-siivilä
-5 dl mitta
-paistinpannu

Ainekset:
-n. 5 dl soijasuikaleita
-n. 4 dl täysjyväriisiä
-jäävuorisalaatti
-2 sipulia
-paprika
-purjo
-kasvisliemikuutio
-rypsiöljyä
-soijakastiketta
-juoksevaa hunajaa
-mausteita (esim. chili-, korianteri-, mustapippuri-, curry-, tandoori- ja jeerajauhetta)
-2 l vettä

Valmistus:

-Laita kattilaan n. 1½ litraa ja kasariin 5 dl vettä, kuumenna molempien sisältö kiehuvaksi.

-Kaada kattilaan täysjyväriisi, kasariin loraus soijakastiketta, liemikuutio, mausteita ja lopuksi soijasuikaleet. Sekoittele soijasuikaleet veteen. Mausta suikaleiden vesi runsaalla ruokalusikallisella hunajaa. Suikaleiden maustuessa kuori ja silppua sipulit, kuutioi paprika.

-Kun kasvikset ovat palasina, kaada soijasuikaleet siivilään ja puristele niistä ylimääräinen vesi pois. Laita paistinpannulle rypsiöljyä kuumenemaan, mausta öljy mielestäsi sopivalla määrällä tilanteeseen sopivia mausteita.

-Kun öljy on paistokuumaa, kaada suikaleet pannulle. Paistele niitä tovi, jonka jälkeen valuta niiden päälle noin ruokalusikallinen hunajaa. Kaada sipulit suikaleiden sekaan ja paistele lisää. Vähennä paistolämpöä.

-Kun riisit ovat keittyneet reilun puoli tuntia, kaada paprikakuutiot ja silppua koko purjo suikaleiden sekaan. Paistele minuutti ja silppua lopuksi salaatti sekaan. Sekoita.

-Kaada riisit siivilään ja takaisin kattilaan. Kaada suikale-kasvissekoitus perään. Sekoita kunnolla.

-Nom.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti