Blogista ja sen pitäjästä

Olen kahdessa yhtyeessä soittava parikymppinen opiskelija ja miellän itseni sekasyöjäksi. Kotona kuitenkin kokkaan tätä nykyä aina kasvisruokaa - osin eettisistä ja osin taloudellisista syistä, mutta erityisesti siksi, että taloudessamme asustaa lisäkseni myös yksi kasvissyöjä. Eikä nyt kukaan jaksaisi kokata kahta eri ruokaa päivässä.

Ruokablogissani esitellyt ruoat ovat kasvisruokia, jotka uppoavat hyvin allekirjoittaneeseen (lue: nirso sekasyöjä, joka on valtaosan elämästään karttanut kasvisruokia ihan vain periaatteesta), sekä todistetusti muihin kasvissyöjiin.
Joissain resepteissä saatan myös neuvoa, miten ruoasta tehdään paatuneille lihansyöjille oma versio, jos ei vegeruoka vain uppoa.


8.7.2010

Soijasuikalerisotto


-Esitelty safka on siis yksinkertainen esimerkki siitä, miten näppärästi jääkaapin voi tyhjentää kätevästi riisin ja soijasuikaleiden sekaan.
-Resepti on todella riittoisa, pitäisi tulla ainakin neljä tosi pätäkkää annosta jos ohjeiden mukaan tekee.
-Kuvassa ei näy ruokaan kuuluvaa paprikaa, koska kaupassa olleet paprikat olivat aivan naurettavan surkeassa kunnossa.
-Soijasuikaleet voi halutessaan korvata n. 300 g paketilla broilerisuikaleita.

Aikaa kuluu valmistukseen n. 45min, josta aktiivista valmistusta n. 40min.

Kannattaa tarkistaa, että puhtaina löytyvät ainakin:
-iso kattila
-kasari
-leikkuuveitsi ja -alusta
-siivilä
-5 dl mitta
-paistinpannu

Ainekset:
-n. 5 dl soijasuikaleita
-n. 4 dl täysjyväriisiä
-jäävuorisalaatti
-2 sipulia
-paprika
-purjo
-kasvisliemikuutio
-rypsiöljyä
-soijakastiketta
-juoksevaa hunajaa
-mausteita (esim. chili-, korianteri-, mustapippuri-, curry-, tandoori- ja jeerajauhetta)
-2 l vettä

Valmistus:

-Laita kattilaan n. 1½ litraa ja kasariin 5 dl vettä, kuumenna molempien sisältö kiehuvaksi.

-Kaada kattilaan täysjyväriisi, kasariin loraus soijakastiketta, liemikuutio, mausteita ja lopuksi soijasuikaleet. Sekoittele soijasuikaleet veteen. Mausta suikaleiden vesi runsaalla ruokalusikallisella hunajaa. Suikaleiden maustuessa kuori ja silppua sipulit, kuutioi paprika.

-Kun kasvikset ovat palasina, kaada soijasuikaleet siivilään ja puristele niistä ylimääräinen vesi pois. Laita paistinpannulle rypsiöljyä kuumenemaan, mausta öljy mielestäsi sopivalla määrällä tilanteeseen sopivia mausteita.

-Kun öljy on paistokuumaa, kaada suikaleet pannulle. Paistele niitä tovi, jonka jälkeen valuta niiden päälle noin ruokalusikallinen hunajaa. Kaada sipulit suikaleiden sekaan ja paistele lisää. Vähennä paistolämpöä.

-Kun riisit ovat keittyneet reilun puoli tuntia, kaada paprikakuutiot ja silppua koko purjo suikaleiden sekaan. Paistele minuutti ja silppua lopuksi salaatti sekaan. Sekoita.

-Kaada riisit siivilään ja takaisin kattilaan. Kaada suikale-kasvissekoitus perään. Sekoita kunnolla.

-Nom.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti