Blogista ja sen pitäjästä

Olen kahdessa yhtyeessä soittava parikymppinen opiskelija ja miellän itseni sekasyöjäksi. Kotona kuitenkin kokkaan tätä nykyä aina kasvisruokaa - osin eettisistä ja osin taloudellisista syistä, mutta erityisesti siksi, että taloudessamme asustaa lisäkseni myös yksi kasvissyöjä. Eikä nyt kukaan jaksaisi kokata kahta eri ruokaa päivässä.

Ruokablogissani esitellyt ruoat ovat kasvisruokia, jotka uppoavat hyvin allekirjoittaneeseen (lue: nirso sekasyöjä, joka on valtaosan elämästään karttanut kasvisruokia ihan vain periaatteesta), sekä todistetusti muihin kasvissyöjiin.
Joissain resepteissä saatan myös neuvoa, miten ruoasta tehdään paatuneille lihansyöjille oma versio, jos ei vegeruoka vain uppoa.


5.6.2011

Purppurainen bataattikeitto

-Esittelyssä Vierailevan Kokin reseptit, osa 2: Maijan bataattikeitto. Kuten Maijan edellinenkin resepti, myös tämä ruoka on vähintäänkin säväyttävän värinen, mutta shokeeraavasta ulkonäöstään huolimatta maku on oikein kohdallaan.
-Reseptistä tulee 3-4 annosta - riippuen lautasten koosta ja ruokailijoiden ruokahalusta.

Aikaa kuluu valmistukseen: reilu 50 minuuttia, josta aktiivista valmistusta n. 25 minuuttia.

Kannattaa tarkistaa, että puhtaina löytyvät ainakin:
-sauvasekoitin
-kattila
-leikkuuveitsi ja -lauta
-raastinrauta

Ainekset:
-n. 1 kg punaista bataattia (tavallinen toimii myös)
-3 porkkanaa
-inkivääri
-2 sipulia
-5 valkosipulin kynttä
-puolikas lime
-1 l vettä
-kasvisliemikuutio
-2 rkl oliiviöljyä
-1,5 dl kookosmaitoa
-korianteri-, paprika- ja chilijauhetta, rouhittua mustapippuria, suolaa

Valmistus:

-Kuori bataatit ja porkkanat. Leikkele ne pienemmiksi paloiksi (mitä pienemmiksi jaksat ne leikellä, sitä nopeammin je pehmenevät keitettäessä ja sitä nopeammin ruoka valmistuu!)

-Kuori sipulit, valkosipulin kynnet ja inkivääri. Raasta inkivääri ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.

-Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulit. Lisää inkivääriraaste.

-Lisää pilkotut bataatit ja porkkanat, kasvisliemikuutio ja litra vettä. Keitä kunnes bataatit ja porkkanat ovat pehmenneet.

-Lisää kattilaan kookosmaito. Purista sekaan puolikkaan limen mehu. Aja koko kattilan sisältö tasaiseksi soseeksi sauvasekoittimella.

-Lisää mausteita oman maun mukaan - älä kuitenkaan nössöile. Kiehauta soppa vielä kerran.

-Tarjoile sellaisenaan tai esimerkiksi raejuuston ja / tai paistettujen auringonkukansiementen kera.

-Nom.

(Sovellettu resepti Chocochili-blogista, alkuperäinen resepti postauksen "Bataatti-kookoskeitto" alla)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti