Blogista ja sen pitäjästä

Vaikka olen sekasyöjä, kotona kokkaan käytännössä aina kasvisruokaa, osin eettisistä ja osin taloudellisista syistä, mutta erityisesti siksi, että taloudessamme asustaa lisäkseni myös yksi kasvissyöjä. Eihän nyt kukaan jaksaisi kokata kahta eri ruokaa päivässä!

Blogissani esitellyt ruoat ovat kasvisruokia, jotka uppoavat hyvin niin allekirjoittaneeseen (lue: paatunut sekasyöjä), kuin muihin kasvissyöjiin.

22.11.2020

Gnocchivuoka

-Tämä ruoka ei kenties ole maailman esteettisin kuvattava, mutta se on kyllä äärimmäisen nopea, helppo ja herkullinen arkiruoka, jonka pyöräyttää hetkessä sellaiseen tilanteeseen, jossa kaivataan jotain täyttävää nopeasti.
-Tämän reseptin tapauksessa gnocchi tarkoittaa kaupan valmisruokahyllyiltä löytyviä perunagnoccheja, ei gnocchi-nimistä pastaa.
-Reseptillä tulee neljä annosta.

Aikaa kuluu valmistukseen n. 40 min, josta aktiivista valmistamista n. 20 min.

Kannattaa tarkistaa, että puhtaina löytyvät ainakin:
-uunivuoka
-paistinpannu
-leikkuuveitsi ja -lauta
-kulho
-pari lastaa
-desimitta
(-valkosipulipuristin)

Ainekset:
-500g perunagnoccheja
-1 pkt nyhtökauraa
-400-500g tomaattimurskaa
-1 prk pesto arrabbiataa
-2,5 dl kaurakermaa
-150g juustoraastetta
-1 sipuli
-3 valkosipulinkynttä
-mustapippurirouhetta
-1 dl vettä
-öljyä paistamiseen

Valmistus:
-Silppua sipuli keskikokoiseksi silpuksi.

-Kuullota sipulisilppua paistinpannulla öljyssä ja laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Hetken päästä lisää nyhtökaura ja paista sitä sipulien kanssa hetki.

-Lisää sipulien sekaan tomaattimurska, pesto arrabbiata, vesi ja gnocchit. Purista tai silppua valkosipulinkynnet sekaan. Mausta mustapippurilla ja lämmitä porisevaksi.

-Sekoita juustoraaste ja kerma kulhossa.

-Kumoa paistinpannun sisältö uunivuokaan. Lusikoi juusto-kermaseos suurin piirtein tasaiseksi kerrokseksi pinnalle.

-Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna lopuksi asettua ja jäähtyä n. 5 min.

-Nom.


(Sovellettu resepti Chocochilin reseptistä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti