-Kimchinuudelit on julmetun herkullinen ja mukavan nopeasti valmistuva, korealaisen makumaailman kanssa flirttaileva arkiruoka. Preparointia on suht vähän ja ruoka valmistuu kuin käden käänteessä.
-Olen merkinnyt sulkuihin itse käyttämäni vapaavalintaiset raaka-aineet, eli kiinalaisen viismausteen, fivespice powder, sekä Shaoxing-riisiviinin. Kumpikaan näistä ei ole mitenkään pakollinen ainesosa reseptissä, mutta niillä saa omaa, kiehtovaa makumaailmaa tuotua ruokaan.
-Ruoassa yhdistyy kielen mukanaan vievällä tavalla monta erilaista peruselementtiä: tulisuus, pieni makeus, soijakastikkeen tuoma umami ja suolaisuus sekä etikan ja kimchin tuoma happamuus.
-Kimchin sijaan ruoassa voi käyttää aivan hyvin esimerkiksi perinteistä hapankaalia. Erityisesti reilusti maustetut hapankaalit toimivat tässä ruoassa mainiosti.
-Reseptistä tulee neljä tavallista tai kolme varsin tuhtia satsia.
Aikaa kuluu valmistukseen n. 20-25 minuuttia.
Kannattaa tarkistaa, että puhtaina löytyvät ainakin:
-Iso kattila
-Paistinpannu ja lasta
-Leikkuulauta ja leikkuuveitsi
-Kulho
-Mittalusikat
Ainekset:
-400 g nuudeleita (5 levyä valmisnuudeleita)
-1 pkt Beanit-suikaleita (yrtti-valkosipuli toimii mainiosti), tai 250 g esim. Muu-vegejauhista, nyhtökauraa, tofua tai soijasuikaleita
-1 prk (200 g) kimchiä
-2-3 kevätsipulia
-1 rkl soijakastiketta
-2 rkl seesamiöljyä tai muuta sopivaa öljyä
-1 rkl siirappia tai 1½ rkl ruokosokeria
-1 rkl riisiviinietikkaa tai muuta mietoa etikkaa
-0,5-1 rkl chilitahnaa (esim. gochujang, sriracha, punainen currytahna)
-2 valkosipulin kynttä
-mustapippuria
(-kiinalaista viismaustetta)
(-1 rkl Shaoxing-riisiviiniä)
-n. 1-1,5 litraa vettä nuudeleiden keittämiseen.
-Olen merkinnyt sulkuihin itse käyttämäni vapaavalintaiset raaka-aineet, eli kiinalaisen viismausteen, fivespice powder, sekä Shaoxing-riisiviinin. Kumpikaan näistä ei ole mitenkään pakollinen ainesosa reseptissä, mutta niillä saa omaa, kiehtovaa makumaailmaa tuotua ruokaan.
-Ruoassa yhdistyy kielen mukanaan vievällä tavalla monta erilaista peruselementtiä: tulisuus, pieni makeus, soijakastikkeen tuoma umami ja suolaisuus sekä etikan ja kimchin tuoma happamuus.
-Kimchin sijaan ruoassa voi käyttää aivan hyvin esimerkiksi perinteistä hapankaalia. Erityisesti reilusti maustetut hapankaalit toimivat tässä ruoassa mainiosti.
-Reseptistä tulee neljä tavallista tai kolme varsin tuhtia satsia.
Aikaa kuluu valmistukseen n. 20-25 minuuttia.
Kannattaa tarkistaa, että puhtaina löytyvät ainakin:
-Iso kattila
-Paistinpannu ja lasta
-Leikkuulauta ja leikkuuveitsi
-Kulho
-Mittalusikat
Ainekset:
-400 g nuudeleita (5 levyä valmisnuudeleita)
-1 pkt Beanit-suikaleita (yrtti-valkosipuli toimii mainiosti), tai 250 g esim. Muu-vegejauhista, nyhtökauraa, tofua tai soijasuikaleita
-1 prk (200 g) kimchiä
-2-3 kevätsipulia
-1 rkl soijakastiketta
-2 rkl seesamiöljyä tai muuta sopivaa öljyä
-1 rkl siirappia tai 1½ rkl ruokosokeria
-1 rkl riisiviinietikkaa tai muuta mietoa etikkaa
-0,5-1 rkl chilitahnaa (esim. gochujang, sriracha, punainen currytahna)
-2 valkosipulin kynttä
-mustapippuria
(-kiinalaista viismaustetta)
(-1 rkl Shaoxing-riisiviiniä)
-n. 1-1,5 litraa vettä nuudeleiden keittämiseen.
-öljyä paistamiseen
Valmistus:
-Sekoita kulhossa 2 rkl soijakastiketta, 2 rkl öljyä, 1 rkl siirappia (tai 1½ rkl sokeria), 1 rkl etikkaa ja 0,5-1 rkl chilitahnaa. Mausta mustapippurilla (ja vapaaehtoisesti myös viismausteella ja tilkalla Shaoxing-riisiviiniä). Purista joukkoon kaksi valkosipulin kynttä.
-Laita paistinpannu kuumenemaan ja lisää pannulle öljyä. Laita vesi kiehumaan. Silppua kevätsipuli pieneksi ja jaa silputtu kevätsipuli kahteen osaan ottamalla kevätsipuleiden vihreimmän latvaosan päästä n. 1/3 syrjään.
-Paista Beanit-suikaleita paistinpannulla n. 5 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet vähän paistopintaa.
-Keitä nuudelit kypsiksi (nuudeleista riippuen n. 2-3 minuuttia). Kaada vesi pois, mutta jätä nuudelit kattilaan.
-Sekoita 2/3 kevätsipuleista ja n. 1/3 kastikkeesta paistinpannulle. Kuumenna jatkuvasti sekoitellen.
-Lisää 2/3 kastikkeesta nuudeleiden sekaan, sekoita kunnolla. Lisää lopuksi paistinpannun sisältö nuudeleiden sekaan, sekoita jälleen kunnolla.
-Tarjoile ripottelemalla loppu kevätsipulisilppu lautaselle nuudeleiden päälle.
-Nom.
-Sekoita kulhossa 2 rkl soijakastiketta, 2 rkl öljyä, 1 rkl siirappia (tai 1½ rkl sokeria), 1 rkl etikkaa ja 0,5-1 rkl chilitahnaa. Mausta mustapippurilla (ja vapaaehtoisesti myös viismausteella ja tilkalla Shaoxing-riisiviiniä). Purista joukkoon kaksi valkosipulin kynttä.
-Laita paistinpannu kuumenemaan ja lisää pannulle öljyä. Laita vesi kiehumaan. Silppua kevätsipuli pieneksi ja jaa silputtu kevätsipuli kahteen osaan ottamalla kevätsipuleiden vihreimmän latvaosan päästä n. 1/3 syrjään.
-Paista Beanit-suikaleita paistinpannulla n. 5 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet vähän paistopintaa.
-Keitä nuudelit kypsiksi (nuudeleista riippuen n. 2-3 minuuttia). Kaada vesi pois, mutta jätä nuudelit kattilaan.
-Sekoita 2/3 kevätsipuleista ja n. 1/3 kastikkeesta paistinpannulle. Kuumenna jatkuvasti sekoitellen.
-Lisää 2/3 kastikkeesta nuudeleiden sekaan, sekoita kunnolla. Lisää lopuksi paistinpannun sisältö nuudeleiden sekaan, sekoita jälleen kunnolla.
-Tarjoile ripottelemalla loppu kevätsipulisilppu lautaselle nuudeleiden päälle.
-Nom.
Sovellettu Vegeviettelys- ja Chochochili-blogien resepteistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti