Blogista ja sen pitäjästä

Olen kahdessa yhtyeessä soittava parikymppinen opiskelija ja miellän itseni sekasyöjäksi. Kotona kuitenkin kokkaan tätä nykyä aina kasvisruokaa - osin eettisistä ja osin taloudellisista syistä, mutta erityisesti siksi, että taloudessamme asustaa lisäkseni myös yksi kasvissyöjä. Eikä nyt kukaan jaksaisi kokata kahta eri ruokaa päivässä.

Ruokablogissani esitellyt ruoat ovat kasvisruokia, jotka uppoavat hyvin allekirjoittaneeseen (lue: nirso sekasyöjä, joka on valtaosan elämästään karttanut kasvisruokia ihan vain periaatteesta), sekä todistetusti muihin kasvissyöjiin.
Joissain resepteissä saatan myös neuvoa, miten ruoasta tehdään paatuneille lihansyöjille oma versio, jos ei vegeruoka vain uppoa.


11.4.2011

Soijaburger Vegemestan hengessä


-Vegemesta on parhaita asioita mitä Helsingin pikaruokakulttuurille on (vähintään!) viimeisen puolen vuosikymmenen aikana tapahtunut. Sääli vain, kun omaa herkkukopperoa ei naapurista löydy, ja harvoin sitä tulee kuitenkaan lähdettyä Kallioon asti vetäisemään purilaista nassuun. Siksipä tässä resepti, jolla voi helposti täyttää vegemestannälän kotioloissa!
-Burgerista voi tottakai tehdä lihaisan version jauhelihapihvillä, mutta ei se sitten mikään vegepurilainen ole, dille.

Aikaa kuluu valmistukseen n. 60 min, josta aktiivista valmistusta n. 60 min.

Kannattaa tarkistaa, että puhtaina (/toimivina) löytyvät ainakin:
-soijarouhepihvienteko-ainekset
-leivänpaahdin

Ainekset:
-riittävästi soijarouhepihvejä
-pussillinen kaurapaloja / ruispaloja
-paketti cheddarjuustoa (1 pkt / 2-3 ruokailijaa)
-1-2 tomaattia / ruokailija
-salaattia
-sipuli
-ketsuppia
-chili- tai valkosipulimajoneesia

Valmistus:

-Valmista ihan ensteks pino soijarouhepihvejä.

-Leikkele sipulista renkaita, pese ja siivuta tomaatit ja pese salaatti.

-Pistä kaurapalat paahtimeen paahtumaan. Kun leivät pomppaavat paahtimesta, nakkaa cheddarviipale toiseen puolikkaaseen jotta se sulaa siihen kiinni.

-Kasaa muut ainekset purilaisen sisään vapaavalintaisessa järjestyksessä. Luotan nyt lukijan kykyyn kasata oma hampurilainen mokaamatta, esim. unohtamalla pihvin tms. sieltä välistä.

-Tr00 Vegemesta-henkeen päästäkseen voi purilaiset nauttia Laitilan limujen kanssa.

-Nom.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti