Blogista ja sen pitäjästä

Vaikka olen sekasyöjä, kotona kokkaan käytännössä aina kasvisruokaa, osin eettisistä ja osin taloudellisista syistä, mutta erityisesti siksi, että taloudessamme asustaa lisäkseni myös yksi kasvissyöjä. Eihän nyt kukaan jaksaisi kokata kahta eri ruokaa päivässä!

Blogissani esitellyt ruoat ovat kasvisruokia, jotka uppoavat hyvin niin allekirjoittaneeseen (lue: paatunut sekasyöjä), kuin muihin kasvissyöjiin.

12.4.2011

Uunihalloumisalaatti


-Tämä on astetta ruokaisampi, lämmin salaatti. Varoituksen sana kuitenkin sen runsaasta öljyisyydestä.
-Ohjeen mukaan kokatessa pitäisi saada helposti kylläiseksi kolme nälkäistä ruokailijaa. Neljälle-viidelle ruoasta tulee hyvä lämmin alkupala tai keskikokoinen lounas.

Aikaa kuluu valmistukseen n. 60 minuuttia, josta aktiivista valmistusta n. 40 minuuttia.

Kannattaa tarkistaa, että puhtaina löytyvät ainakin:
-vähintään 0,5 litran vetoinen kulho tai astia
-leikkuuveitsi ja -alusta
-uunivuoka
-lasta
-salaattikulho

Ainekset:
-keskikokoinen munakoiso (250-300 g)
-4 valkosipulin kynttä
-1-2 sipulia
-3 tomaattia
-kurkku
-ruukullinen / pussillinen tammenlehtisalaattia
-paketti maustamatonta halloumi-juustoa (200 g)
-oliiviöljyä
-paprikajauhetta
-chilijauhetta
-jauhettua jeeraa eli juustokuminaa
-oreganoa
-kuivattua basilikaa

Valmistus:

-Laita uuni kuumenemään 200 asteeseen. Leikkele halloumi n. pikkusormen tai kahdenlevyisiksi ja -pituisiksi viipaleiksi. Laita ne kulhoon ja täytä kulho vedellä - näin aivan järkyttävän suolaisesta juustosta saadaan se pahin suola pois.

-Pese munakoiso, leikkaa siitä sentin paksuisia siivuja ja niistä edelleen kuutioita. Kuori sipuli(t) ja valkosipulinkynnet. Leikkele valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi ja sipulit vähän isommiksi.

-Kippaa kasvikset vuokaan. Lorauta reippaalla kädellä oliiviöljyä kasvisten päälle ja sekoita kunnolla, mausta rohkeasti mausteilla ja sekoita uudelleen. Pistä vuoka uuniin. Vaihda halloumin liotusvesi.

-Anna kasvisten paahtua n. 20 minuuttia uunissa. Ota vuoka pois, sekoittele hieman kasveja ja lisää halloumiviipaleet kasvisten päälle. Paahda uudestaan uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes juustosiivut rupeavat ruskistumaan.

-Valmista tällä välin salaatti tomaatista, kurkusta ja salaatista. Kun juustoviipaleet ovat saaneet väriä, ota vuoka pois uunista ja anna sen jäähtyä 5-10 minuuttia. Kippaa kasvikset ja juusto salaatin sekaan ja sekoita. Lisäile siemeniä ja/tai mausta mustapippurirouheella ja sitruunamehulla jos siltä tuntuu.

-Nom.

(Sovellettu resepti Eeva Kolun blogista Voisilmäpeliä, alkuperäinen resepti postauksen "Kaksi kuminaa" alla)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti