Blogista ja sen pitäjästä

Olen kahdessa yhtyeessä soittava parikymppinen opiskelija ja miellän itseni sekasyöjäksi. Kotona kuitenkin kokkaan tätä nykyä aina kasvisruokaa - osin eettisistä ja osin taloudellisista syistä, mutta erityisesti siksi, että taloudessamme asustaa lisäkseni myös yksi kasvissyöjä. Eikä nyt kukaan jaksaisi kokata kahta eri ruokaa päivässä.

Ruokablogissani esitellyt ruoat ovat kasvisruokia, jotka uppoavat hyvin allekirjoittaneeseen (lue: nirso sekasyöjä, joka on valtaosan elämästään karttanut kasvisruokia ihan vain periaatteesta), sekä todistetusti muihin kasvissyöjiin.
Joissain resepteissä saatan myös neuvoa, miten ruoasta tehdään paatuneille lihansyöjille oma versio, jos ei vegeruoka vain uppoa.


20.5.2010

Kiinalainen kookoscurry


-Tämä on voimakkaan makuinen ja miedosti tulinen, kiinalaistyyppinen höystö riisille.
-Reseptiä seuraamalla ruoasta riittää hyvin neljälle.
-Ruoan voi syödä hyvin vaikka sellaisenaankin, mutta parhaiten se toimii jasmiiniriisin kanssa.

Aikaa kuluu valmistukseen n. 90min, josta aktiivista valmistusta n. 45min.

Kannattaa tarkistaa, että puhtaina löytyvät ainakin:
-leikkuuveitsi ja -alusta
-kattila, kasari tai korkeareunainen paistinpannu
-lasta
-raastinrauta
-kuorimaveitsi
(-kattila riisille)

Ainekset:
-pieni pala inkivääriä
-4-5 valkosipulinkynttä
-1 sipuli
-2 isoa tai 3 pientä perunaa
-2 isoa tai 3 pientä porkkanaa
-pieni kukkakaali
-2 chiliä
-400 ml kookosmaitoa
-rypsiöljyä
-kurkumaa
-jauhettua jeeraa (juustokuminaa)
-jauhettua korianteria
(-riisiä lisukkeeksi)

Valmistus:

-Kuori sipuli, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Silppua sipuli mahdollisimman pieneksi ja raasta inkivääri. Jos valkosipulinpuristin löytyy, käytä sitä, muuten silppua valkosipulinkynnet mahdollisimman pieneksi.

-Kuori perunat ja porkkanat, pilko ne keskikokoisiksi paloiksi.

-Kuumenna öljy kasarissa / paistinpannussa. Kun öljy on tarpeeksi kuumaa paistamiseen, pudota lieden lämpö puoleen ja paista sipuli-inkiväärisilppua muutama minuutti jatkuvasti sekoittaen.

-Mausta paistuvaa silppua rohkeasti kurkumalla, korianterilla ja jeeralla. Sekoita kunnolla.

-Kaada peruna- ja porkkanapalat silpun sekaan. Lisää sekaan kukkakaalin kukintoja suht pieninä paloina puolen kukkakaalin verran. Sekoita niin, että kasvikset maustuvat sipulisilpulla.

-Kaada kasviksiin kookosmaito. Tarkoituksena on saada kasvikset peittymään täysin kookosmaitoon. Lisää kukkakaalia niin paljon kuin kookosmaitoon mahtuu. Lisää pieniksi silputut chilit (itse käytin tässä chilien sijaan thaicurrytahnaa antamaan ruoalle asennetta, siksi kuvan ruoka on hieman punaisempaa mitä sen pitäisi olla) ja sekoita kunnolla. Jos käytät täysjyväriisiä, on tässä vaiheessa hyvä laittaa riisit kiehumaan.

-Anna ruoan hautua kannen alla miedolla lämmöllä 35-45 minuuttia, ruoka on sitten valmista kun perunat ja porkkanat ovat kypsiä. Mitä isompia paloja käytät, sitä kauemmin ruokaa joutuu hauduttamaan. Kun juurekset ovat kypsiä, ota ruoka jäähtymään ja vetäytymään muutamaksi minuutiksi.

-Nom.

(Sovellettu resepti kirjasta Ruokasuosikit: Kiina)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti