-Tästä reseptistä valmistuu thaimaalaistyyppinen, suht mieto mutta mukavan makea curry.
-Tämä curry toimii esimerkiksi riisin kanssa, mutta itse suosin ns. nuudelipata-versiota, jossa sekoitan soosin nuudeleiden sekaan.
-Resepti on todella runsas, riittoisa noin viidelle hengelle, mutta reseptin ainekset on helppo puolittaa, jos haluaa tehdä hieman pienemmän annoksen.
-Jos raavasta lihansyöjää kammottaa ajatus tofusta, voi sen korvata paketilla maustamatonta broilerinsuikaletta.
-Tämä curry toimii esimerkiksi riisin kanssa, mutta itse suosin ns. nuudelipata-versiota, jossa sekoitan soosin nuudeleiden sekaan.
-Resepti on todella runsas, riittoisa noin viidelle hengelle, mutta reseptin ainekset on helppo puolittaa, jos haluaa tehdä hieman pienemmän annoksen.
-Jos raavasta lihansyöjää kammottaa ajatus tofusta, voi sen korvata paketilla maustamatonta broilerinsuikaletta.
Aikaa kuluu valmistukseen n. 70min, josta aktiivista valmistamista n. 60min.
Kannattaa tarkistaa, että puhtaina löytyvät ainakin:
-leikkuuveitsi ja -alusta
-paistinpannu
-iso kattila
-lasta
-pienisilmäinen siivilä
(lisäksi reseptin mukaista kasviversiota tekevillä olisi hyvä olla rulla talouspaperia tofun kuivattamiseen)
Ainekset:
-500 g maustamatonta tofua (Alpro Soya -tofu 250g on hinta-laatusuhteeltaan aika lyömätön, onpahan lisäksi vielä luomua)
-800 ml kookosmaitoa
-450 g tai 2 tlk ananaspaloja
-½ purkkia tai n. 50 g punaista thaicurrytahnaa (tavallisista ruokakaupoista löytyvä 100 gramman Spice Up! on ihan jees)
-1 lime
-2 tl kurkumaa
-1 tl chilijauhetta
-2 rkl ruokosokeria
-½ dl rypsiöljyä
-maissisuurustetta
-4 levyä valmisnuudeleita tai riisiä neljälle
Valmistus:
-Ota tofut paketeista ja kuivaa molemmat möhkäleet taputtelemalla niitä muutamalla palalla talouspaperia. Seuraavaksi kuutioi tofuköntit n. sentin kantiltaan oleviksi kuutioiksi. Ota muutama talouspaperiarkki ja levitä kuutiot kuivumaan niiden päälle. Taputtele kuutioita muutamalla talouspaperilla tämän lisäksi. Muista, että mitä kuivempia tofukuutiot ovat, sitä vaikeampaa niitä on polttaa pohjaan ja sitä paremmin ne keräävät makua itseensä.
-Kuumenna paistinpannulla kurkuma, chilijauhe ja ruokosokeri, sekoita kaikki sekaisin. Kun kurkuma kuumenee, se rupeaa tuoksumaan voimakkaasti, tässä vaiheessa kaada öljy sekaan ja vähennä lämpö reiluun puoleen tehoon. Sekoita mausteet kunnolla öljyyn.
-Kun sokeri rupeaa sulamaan öljyyn, kaada tofukuutiot paistinpannulle. Koeta saada mahdollisimman monen tofun kaikki kyljet ruskistettua, varo polttamasta niitä pohjaan.
-Muutaman minuutin paistelun jälkeen lapa teelusikalla n. puolet thaicurrypurkista tofujen sekaan. Sekoittele tofuja niin, että currytahna leviää tasaisesti, paistele pari minuuttia.
-Kaada sekaan kookosmaitotölkkien sisältö ja kiehauta. Tässä vaiheessa on myös hyvä pistää lisukkeet kiehumaan. Jos teet nuudeleita, kuumenna 8 dl vettä isossa kattilassa ja keitä nuudeleita kunnes ne ovat imeneet kaiken veden ja loput ovat haihtuneet. Varo kuitenkin, ettet polta nuudeleita kattilan pohjaan kiinni.
-Lisää ananaspalat mehuineen paistinpannulle ja kiehuta. Leikkaa lime puoliksi ja purista niiden mehut ruoan sekaan.
-Tässä vaiheessa ruoka on todennäköisesti hieman nestemäistä, joka toimii hyvin riisin kanssa. Nuudelipataa varten curryn kuitenkin tulisi olla hieman paksumpaa, joten siivilöi sekaan maissisuurustetta vähän kerrallaan, sekoita aina välissä. Kiehauta. Kun curry rupeaa vaikuttamaan tarpeeksi paksulta, kaada se nuudeleiden sekaan kattilaan ja sekoita kunnolla. Anna jäähtyä ja vetäytyä minuutti pari.
-Nom.
(Sovellettu resepti Kiskolan kirjasta Kasvisruokia Aasiasta, alkuperäinen resepti "Pyöreän paviljongin makea ja tulinen tofu")
-Kuumenna paistinpannulla kurkuma, chilijauhe ja ruokosokeri, sekoita kaikki sekaisin. Kun kurkuma kuumenee, se rupeaa tuoksumaan voimakkaasti, tässä vaiheessa kaada öljy sekaan ja vähennä lämpö reiluun puoleen tehoon. Sekoita mausteet kunnolla öljyyn.
-Kun sokeri rupeaa sulamaan öljyyn, kaada tofukuutiot paistinpannulle. Koeta saada mahdollisimman monen tofun kaikki kyljet ruskistettua, varo polttamasta niitä pohjaan.
-Muutaman minuutin paistelun jälkeen lapa teelusikalla n. puolet thaicurrypurkista tofujen sekaan. Sekoittele tofuja niin, että currytahna leviää tasaisesti, paistele pari minuuttia.
-Kaada sekaan kookosmaitotölkkien sisältö ja kiehauta. Tässä vaiheessa on myös hyvä pistää lisukkeet kiehumaan. Jos teet nuudeleita, kuumenna 8 dl vettä isossa kattilassa ja keitä nuudeleita kunnes ne ovat imeneet kaiken veden ja loput ovat haihtuneet. Varo kuitenkin, ettet polta nuudeleita kattilan pohjaan kiinni.
-Lisää ananaspalat mehuineen paistinpannulle ja kiehuta. Leikkaa lime puoliksi ja purista niiden mehut ruoan sekaan.
-Tässä vaiheessa ruoka on todennäköisesti hieman nestemäistä, joka toimii hyvin riisin kanssa. Nuudelipataa varten curryn kuitenkin tulisi olla hieman paksumpaa, joten siivilöi sekaan maissisuurustetta vähän kerrallaan, sekoita aina välissä. Kiehauta. Kun curry rupeaa vaikuttamaan tarpeeksi paksulta, kaada se nuudeleiden sekaan kattilaan ja sekoita kunnolla. Anna jäähtyä ja vetäytyä minuutti pari.
-Nom.
(Sovellettu resepti Kiskolan kirjasta Kasvisruokia Aasiasta, alkuperäinen resepti "Pyöreän paviljongin makea ja tulinen tofu")
Heips. Testattu! Tofusta tulee tolla maustesetillä mahtavaa, ui nam. Silti tällaisena perusporkkananpurijana tuunasin tokalla kerralla vähän, tuntuu niin oudolta jos ruokaan ei tule sipulia! Eli heitin sit snadisti sipulia, valkosipulia, porkkanaa, kukkakaalia ja parsakaalia sekaan. Ja ananaksen (ananaan?) tilalle banaania. Toimi :P
VastaaPoistaToi banaani kyllä tuli vähän puun takaa :D Mut, kyllä mäkin sipulia ängen melkein ruokaan kuin ruokaan, mutta thaikkuruoan hengessä en nyt ole pistänyt sitä tähän ruokaan :o Mut kuulostaa jännältä toi kun pistää paljon kasviksia sekaan! Mutta sopiiko se sitten tuollaisena nuudelipatana jos siellä on paljon kasviksia, tuntuu että tuollaisen kasvimäärän kanssa pitää vastaavasti ruveta jo vähentämään tofun määrää. :F
VastaaPoistaEn ole koskaan ennen tehnyt mitään tofusta - ja tämä oli tosi hyvää!! Huomenna varmaan parempaa, kun maut tasaantuu ja tofu imee enemmän makuja itseensä. KIITOS! Täytyykin laittaa suosikkeihin tämä blogi :) tulen kokeilemaan noita muitakin juttuja. Vesi kielellä selasin...
VastaaPoistaLinkin jaoin jo feissarissa, täytyyhän kavereidenkin löytää tämä.
Itse olen tykännyt että juuri tämä ruoka on parhaimmillaan tuoreena, vaikka pysyy varsin maukkaana muutaman päivän. :) Mutta paljon kiitoksia, mahtavaa kuulla!
PoistaSain tästä aivan orgastisen hyvää, tosin "hieman" muokkasin: Käytin kookoskermaa -maidon sijaan. Ananaksen lisäksi laitoin sokeriherneitä ja porkkanaa ja maustoin melko tuliseksi sekä tuoreella vihreällä että jauhetulla punaisella chilillä. Nam! Kiitos hyvästä reseptipohjasta =)
VastaaPoista