Blogista ja sen pitäjästä

Vaikka olen sekasyöjä, kotona kokkaan käytännössä aina kasvisruokaa, osin eettisistä ja osin taloudellisista syistä, mutta erityisesti siksi, että taloudessamme asustaa lisäkseni myös yksi kasvissyöjä. Eihän nyt kukaan jaksaisi kokata kahta eri ruokaa päivässä!

Blogissani esitellyt ruoat ovat kasvisruokia, jotka uppoavat hyvin niin allekirjoittaneeseen (lue: paatunut sekasyöjä), kuin muihin kasvissyöjiin.

24.5.2010

Tuorejuusto-pinaattikastike pastalle


-Tämä resepti tuli improvisoitua kun pussillinen spagettia piti saada pois kaapista kuljeksimasta ja vatsa kaipasi jotain nopeasti valmistuvaa murkinaa.
-Tuorejuustoksi kannattaa valita joku omaan makuun sopiva maustettu tuorejuusto. Itse käytin tähän reseptiin Viola intialainen curry -tuorejuustoa.
-Kastiketta tulee kolmen ihmisen tarpeisiin, eli pastaa kannattaa keittää vastaava määrä.

Aikaa kuluu valmistukseen n. 35min, josta aktiivista valmistamista 25min.

Kannattaa tarkistaa, että puhtaina löytyvät ainakin:
-paistinpannu
-leikkuuveitsi ja -alusta
-lasta
-kattila ja lävikkö pastalle
(-raastinrauta juustoraasteelle)

Ainekset:
-sipuli
-200 g maustettua tuorejuustoa
-2 dl vähärasvaista ruokakermaa
-kolme valkosipulinkynttä
-150 g pakastepinaattia
-rypsiöljyä
-jauhettua korianteria
-chilijauhetta
-garam masalaa
-lisukkeeksi pastaa kolmelle
(-valmista juustoraastetta tai juustoa raastettavaksi)

Valmistus:

-Silppua sipuli ja kuori valkosipulinkynnet. Laita paistinpannulle öljyä tilkka kuumenemaan ja mausta se runsaalla määrällä korianteria, chilijauhetta ja garam masalaa.

-Laita liesi puolelle teholle ja kuullota sipulisilppua tovi mausteöljyssä. Minuutin parin jälkeen kaada ruokakerma pannulle ja lusikoi sulatejuusto sekaan pieninä nokareina.

-Sekoittele kastiketta, kunnes sulatejuustonokareet ovat sulaneet sekaan. Purista valkosipuli kastikkeen sekaan tai silppua kynnet pieniksi palasiksi ja kaada kastikkeeseen. Sekoita kunnolla ja laita pastan keitinvesi lämpiämään.

-Kaada pakastepinaatti kastikkeeseen. Tässä vaiheessa pasta kannattaa laittaa kattilaan kiehumaan. Sekoittele kastiketta kunnes pinaattikappaleet ovat sulaneet kastikkeeseen tasaisesti. Hauduta 5-10 minuuttia, kunnes pasta on valmista.

-Jos kastike vaikuttaa hieman turhan juoksevalta viiden minuutin hauduttamisen jälkeen ja kaapista löytyy juustoa ja raastinrauta, raasta sekaan jonkin verran juustoa. Kastiketta voi myös suurustaa siivilöimällä sekaan n. ruokalusikallinen maissijauhoja, ja kiehauttamalla kastike jatkuvasti sekoittaen.

-Nom.

2 kommenttia:

  1. En voi uskoa että teet noin hyvännäköst murkinaa! Viel vihanneksista! Pakko kokeilla.

    T. ida

    VastaaPoista
  2. Todellakin kannattaa! Herkullista tavaraa ja syntyy helposti. :)

    -Otto

    VastaaPoista