-Tämä on hyvin samantyyppinen ruoka kuin aikaisemmin esittelemäni kiinalainen kookoscurry, erona ovat pääasiassa vain raaka-aineet.
-Ruoasta tulee neljä annosta.
-Ruoasta tulee neljä annosta.
Aikaa kuluu valmistukseen 60min, josta aktiivista valmistamista 40min.
Kannattaa tarkistaa, että puhtaina löytyvät ainakin:
-kattila ja kasari
-leikkuuveitsi ja -alusta
-raastinrauta
-kuorimaveitsi
-lasta
Ainekset:
-inkivääri
-2 isoa sipulia
-3 valkosipulin kynttä
-½ kaali
-kesäkurpitsa
-lime
-2 tl sitruunaruohotahnaa (Spice Up! on jees tavaraa)
-800 ml kookosmaitoa
-rypsiöljyä
-1 rkl ruokosokeria
-2 tl jauhettua korianteria
-1 tl jeeraa eli juustokuminaa
-1 tl kuminansiemeniä
-1 tl chilijauhetta tai pari tuoretta chiliä
-1 tl suolaa
-3½ dl riisiä
Valmistus:
-Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori kuorimaveitsellä inkivääri ja kesäkurpitsa. Raasta inkivääri johonkin astiaan, johon jää myös inkiväärin mehut talteen.
-Kuumenna kattilassa rypsiöljyä ja mausta se kuminalla, jeeralla, chilillä ja korianterilla. Kun öljy on kuumaa, kippaa silputut sipulit ja valkosipulinkynnet kattilaan kuultumaan. Jos käytät täysjyväriisiä, on tässä vaiheessa hyvä laittaa riisi kiehumaan.
-Kun sipulit ovat pienen tovin ehtineet kuullottua, kaada sekaan raastettu inkivääri ja sokeriruokotahna.
-Silppua kaalinpuolikas, heittele kaalia kattilaan sitä mukaa kun silppua syntyy. Kuutioi kuorittu kesäkurpitsa ja lisää ne kattilaan.
-Kaada kookosmaito kattilaan ja anna kattilan sisällön muhia kannen alla miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
-20 minuutin jälkeen purista ruokaan limetin mehu ja lisää ruokosokeri, suola. Anna hautua kunnes riisi on kypsää.
-Kaada riisien keitinvesi pois ja lisää riisit kattilaan muun ruoan sekaan. Sekoita.
-Nom.
-Kuumenna kattilassa rypsiöljyä ja mausta se kuminalla, jeeralla, chilillä ja korianterilla. Kun öljy on kuumaa, kippaa silputut sipulit ja valkosipulinkynnet kattilaan kuultumaan. Jos käytät täysjyväriisiä, on tässä vaiheessa hyvä laittaa riisi kiehumaan.
-Kun sipulit ovat pienen tovin ehtineet kuullottua, kaada sekaan raastettu inkivääri ja sokeriruokotahna.
-Silppua kaalinpuolikas, heittele kaalia kattilaan sitä mukaa kun silppua syntyy. Kuutioi kuorittu kesäkurpitsa ja lisää ne kattilaan.
-Kaada kookosmaito kattilaan ja anna kattilan sisällön muhia kannen alla miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
-20 minuutin jälkeen purista ruokaan limetin mehu ja lisää ruokosokeri, suola. Anna hautua kunnes riisi on kypsää.
-Kaada riisien keitinvesi pois ja lisää riisit kattilaan muun ruoan sekaan. Sekoita.
-Nom.
(Sovellettu ja omaan makuun muokattu resepti Kiskolan kirjasta Kasvisruokia Aasiasta, alkuperäinen resepti "Malesialainen kasviscurry")
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti