-Resepti on siis jotakuinkin standardimakaronilaatikko, jossa jauheliha on korvattu soijarouheella. Lihansyöjien kannattaa kokeilla reseptiä, koska makuero tämän ja jauhelihalla valmistetun makaronilaatikon välillä on häviävän pieni.
-Annoksia tulee riittävästi; neljä-viisi henkeä syö helposti tämän reseptin mukaan tehdystä ruoasta.
-Myllyn Parhaan tummat koukkumakaronit toimivat erinomaisesti tämän reseptin kanssa.
-Lihaisen version ruoasta saa niinkin simppelisti kuin vaihtamalla soijarouheen 300 grammaan jauhelihaa.
-Annoksia tulee riittävästi; neljä-viisi henkeä syö helposti tämän reseptin mukaan tehdystä ruoasta.
-Myllyn Parhaan tummat koukkumakaronit toimivat erinomaisesti tämän reseptin kanssa.
-Lihaisen version ruoasta saa niinkin simppelisti kuin vaihtamalla soijarouheen 300 grammaan jauhelihaa.
Aikaa kuluu valmistukseen 60min, josta aktiivista valmistusta 25min.
Kannattaa tarkistaa, että puhtaina löytyvät ainakin:
-uunivuoka
-leikkuuveitsi ja -alusta
-paistinpannu
-lasta
-kattila tai kasari
-siivilä
-5 dl mitta
-kulho
Ainekset:
-3 dl soijarouhetta
-7-8 dl koukkumakaroneja
-2 isoa sipulia
-3 kananmunaa
-6 dl maitoa
-juustoraastetta
-rypsiöljyä
-paprikajauhetta
-mustapippurirouhetta
-chilijauhetta
-currya
-jauhettua korianteria
-kuivattua basilikaa.
-5 dl vettä
-soijakastiketta
-kasviliemikuutio
-margariinia vuoan voiteluun
Valmistus:
-Laita 5 dl vettä kiehumaan. Laita sekaan liemikuutio ja sen verran soijakastiketta, että vesi muuttuu ruskeaksi. Kun vesi kiehuu, kaada sekaan 3 dl soijarouhetta, mausta kasarin sisältö paprikajauheella, mustapippurilla, chilijauheella, currylla ja korianterilla. Kun soijarouhe on vedessä maustumassa, silppua sipulit ja voitele vuoka.
-Kun sipulit ovat silputtu ja rouhe on ollut kiehuvassa vedessä n. 10 minuuttia, kaada rouhe siivilään ja puristele se lastalla mahdollisimman kuivaksi. Riko kananmunat kulhoon ja kaada niiden sekaan 6 dl maitoa. Sekoita munamaito mahdollisimman tasaiseksi. Laita öljy kuumenemaan paistinpannulle.
-Paista sipulit ja soijarouhe paistinpannulla. Mausta (esimerkiksi) chilijauheella, mustapippurilla ja paprikajauheella. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
-Kaada 4 dl koukkumakaroneja voideltuun vuokaan, kaada päälle paistettu soijarouhesipuli, jonka päälle loput makaronit. Kaada näiden päälle munamaito ja kuivattu basilika. Sekoita vuoan sisältö tasaiseksi ja ripottele lopuksi päälle juustoraaste.
-Paista puoli tuntia uunin keskitasolla 200 asteessa.
-Anna lopuksi jäähtyä ja vetäytyä viitisen minuuttia.
-Nom.
(Sovellettu ja omaan makuun muokattu resepti Parikan & Johanssonin kirjasta Tonnikalan tuolla puolen (2005), alkuperäinen resepti "Jauhelihamakaronilaatikko")
-Kun sipulit ovat silputtu ja rouhe on ollut kiehuvassa vedessä n. 10 minuuttia, kaada rouhe siivilään ja puristele se lastalla mahdollisimman kuivaksi. Riko kananmunat kulhoon ja kaada niiden sekaan 6 dl maitoa. Sekoita munamaito mahdollisimman tasaiseksi. Laita öljy kuumenemaan paistinpannulle.
-Paista sipulit ja soijarouhe paistinpannulla. Mausta (esimerkiksi) chilijauheella, mustapippurilla ja paprikajauheella. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
-Kaada 4 dl koukkumakaroneja voideltuun vuokaan, kaada päälle paistettu soijarouhesipuli, jonka päälle loput makaronit. Kaada näiden päälle munamaito ja kuivattu basilika. Sekoita vuoan sisältö tasaiseksi ja ripottele lopuksi päälle juustoraaste.
-Paista puoli tuntia uunin keskitasolla 200 asteessa.
-Anna lopuksi jäähtyä ja vetäytyä viitisen minuuttia.
-Nom.
(Sovellettu ja omaan makuun muokattu resepti Parikan & Johanssonin kirjasta Tonnikalan tuolla puolen (2005), alkuperäinen resepti "Jauhelihamakaronilaatikko")
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti