-Vaikka tämä ruoka muistuttaa koostumukseltaan vauvanruokaa, se kyllä hakkaa mennen tullen minkä tahansa Piltti- ja Bona-purkin sisällön.
-Reseptistä tulee annoksia kolmelle isoruokaiselle ruokailijalle. Jos vähemmällä pärjää, ruokaa riittää neljällekin.
-Jos haluaa tehdä lihallisen version, soijarouheen voi korvata 300-400 grammalla jauhelihaa.
-Reseptistä tulee annoksia kolmelle isoruokaiselle ruokailijalle. Jos vähemmällä pärjää, ruokaa riittää neljällekin.
-Jos haluaa tehdä lihallisen version, soijarouheen voi korvata 300-400 grammalla jauhelihaa.
Aikaa kuluu valmistamiseen n. 80min, josta aktiivista valmistamista n. 30min.
Kannattaa tarkistaa, että puhtaina löytyvät ainakin:
-kuorimaveitsi
-leikkuuveitsi ja -alusta
-iso kattila
-perunanuija
-kasari
-lasta
-paistinpannu
-siivilä
-uunivuoka
Ainekset:
-6-7 perunaa
-2-3 dl maitoa
-vettä (2-3 l + 5 dl + 2 dl)
-1½ dl soijarouhetta
-70 g tomaattipyreetä
-3 sipulia
-2 rkl vehnäjauhoja
-2 kasvisliemikuutiota
-rypsiöljyä
-margariinia voiteluun
-suolaa
-mustapippurijauhetta
-mustapippurirouhetta
-chilijauhetta
-paprikajauhetta
Valmistus:
-Valmista perunamuusi 6-7 perunasta (resepti löytyy tästä). Kun perunamuusi on valmista, lisää sinne maitoa sen verran, että perunamuusi on suht löysää.
-Perunoiden keittyessä kuumenna kasarissa 5 dl vettä. Kun vesi kiehuu, kaada sekaan liemikuutio, mausteita (mustapippuri-, chili- ja paprikajauhetta) ja soijakastiketta niin paljon, että vesi muuttuu tummanruskeaksi. Sekoita ainekset ja kaada soijarouhe kasariin maustumaan.
-Silppua sipulit pieniksi. Kun soijarouhe on lillunut vedessä 10-15 minuuttia, kaada se siivilään ja painele lastalla mahdollisimman kuivaksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele uunivuoka.
-Laita paistinpannuun rypsiöljyä ja samoja maustejauheita millä soijarouhetta maustettiin. Kun öljy on kuumaa, kaada soijarouhe ja sipulisilppu pannulle ja paista viitisen minuuttia. Mausta ronskisti mustapippurirouheella ja chilijauheella.
-Lisää joukkoon 2 rkl vehnäjauhoja, murskattu liemikuutio ja 2 dl vettä. Sekoittele tovi. Lisää lopuksi pannulle tomaattipyree. Sekoittele ja kuumenna tovi.
-Kaada paistinpannun sisältö kattilaan, jossa löysä perunamuusi odottelee. Sekoita ainekset kattilassa tasaiseksi soseeksi.
-Kaada kattilan soijaperunasose voideltuun uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla kahdessasadassa asteessa puolisen tuntia.
-Anna jäähtyä ja vetäytyä tovi ennen syömistä.
-Nom.
-Silppua sipulit pieniksi. Kun soijarouhe on lillunut vedessä 10-15 minuuttia, kaada se siivilään ja painele lastalla mahdollisimman kuivaksi. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele uunivuoka.
-Laita paistinpannuun rypsiöljyä ja samoja maustejauheita millä soijarouhetta maustettiin. Kun öljy on kuumaa, kaada soijarouhe ja sipulisilppu pannulle ja paista viitisen minuuttia. Mausta ronskisti mustapippurirouheella ja chilijauheella.
-Lisää joukkoon 2 rkl vehnäjauhoja, murskattu liemikuutio ja 2 dl vettä. Sekoittele tovi. Lisää lopuksi pannulle tomaattipyree. Sekoittele ja kuumenna tovi.
-Kaada paistinpannun sisältö kattilaan, jossa löysä perunamuusi odottelee. Sekoita ainekset kattilassa tasaiseksi soseeksi.
-Kaada kattilan soijaperunasose voideltuun uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla kahdessasadassa asteessa puolisen tuntia.
-Anna jäähtyä ja vetäytyä tovi ennen syömistä.
-Nom.
(Sovellettu ja omaan makuun muokattu resepti Parikan & Johanssonin kirjasta Tonnikalan tuolla puolen (2005), alkuperäinen resepti "Jauhelihaperunasoselaatikko")
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti