Blogista ja sen pitäjästä

Olen kahdessa yhtyeessä soittava parikymppinen opiskelija ja miellän itseni sekasyöjäksi. Kotona kuitenkin kokkaan tätä nykyä aina kasvisruokaa - osin eettisistä ja osin taloudellisista syistä, mutta erityisesti siksi, että taloudessamme asustaa lisäkseni myös yksi kasvissyöjä. Eikä nyt kukaan jaksaisi kokata kahta eri ruokaa päivässä.

Ruokablogissani esitellyt ruoat ovat kasvisruokia, jotka uppoavat hyvin allekirjoittaneeseen (lue: nirso sekasyöjä, joka on valtaosan elämästään karttanut kasvisruokia ihan vain periaatteesta), sekä todistetusti muihin kasvissyöjiin.
Joissain resepteissä saatan myös neuvoa, miten ruoasta tehdään paatuneille lihansyöjille oma versio, jos ei vegeruoka vain uppoa.


24.6.2010

Perunamuusi


-Noniin, aika pistää talteen myös tämän maailman simppeleimmän lisukkeen resepti.
-Reseptistä tulee lisäke jotakuinkin neljälle ihmiselle.

Aikaa kuluu valmistamiseen reilu 30min, josta aktiivista valmistusta vajaa 10min.

Kannattaa tarkistaa, että puhtaina löytyvät ainakin:
-kuorimaveitsi
-leikkuuveitsi ja -alusta
-iso kattila
-perunanuija

Ainekset:
-6-8 perunaa
-2-3 dl maitoa
-suolaa
-2-3 l vettä

Valmistus:

-Pistä kattilaan 2-3 l vettä kiehumaan.

-Kuori perunat, leikkele ne pienemmiksi paloiksi ja heittele kattilaan. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä.

-Kun perunanpalat ovat kypsiä, kaada kattilasta vesi pois ja heitä 2 dl maitoa sekaan. Muussaa perunanpalat maidon sekaan muusiksi. Jos muusi vaikuttaa liian kuivalta tai haluat notkeampaa muusia, lisää 0,5-1 dl maitoa sekaan.

-Lämmitä muusia hieman, kylmä maito tuppaa tekemään siitä hieman turhan viileätä.

-Nom.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti