Blogista ja sen pitäjästä

Olen kahdessa yhtyeessä soittava parikymppinen opiskelija ja miellän itseni sekasyöjäksi. Kotona kuitenkin kokkaan tätä nykyä aina kasvisruokaa - osin eettisistä ja osin taloudellisista syistä, mutta erityisesti siksi, että taloudessamme asustaa lisäkseni myös yksi kasvissyöjä. Eikä nyt kukaan jaksaisi kokata kahta eri ruokaa päivässä.

Ruokablogissani esitellyt ruoat ovat kasvisruokia, jotka uppoavat hyvin allekirjoittaneeseen (lue: nirso sekasyöjä, joka on valtaosan elämästään karttanut kasvisruokia ihan vain periaatteesta), sekä todistetusti muihin kasvissyöjiin.
Joissain resepteissä saatan myös neuvoa, miten ruoasta tehdään paatuneille lihansyöjille oma versio, jos ei vegeruoka vain uppoa.


16.6.2010

Spaghetti melkein-carbonara


-Esittelyssä siis spaghetti carbonara, miilunpolttajan spaghetti, suurin piirtein sellaisena kuin reseptin kotoa muistan. Ihka oikea carbonara tämä kuitenkaan ei ole, koska kasviruokahengessä pekoni on jätetty reseptistä pois.
-Saatan joskus myöhemmin päivittää tämän reseptin sellaiseksi, jossa käytetään jotain näppärää pekoninkorviketta. Nopealla vilkaisulla olen löytänyt ainakin muutaman ohjeen, jossa pekoni on korvattu soijahiutaleilla ja savuaromilla. Pitänee aluksi testata, että miten toimii.
-Ruoka on nopea, hävyttömän helppo ja älyttömän herkullinen. Reseptin mukaan tekemällä saa ruokittua neljä nälkäistä ruokailijaa helposti täyteen.

Aikaa kuluu valmistamiseen n. 20min, josta aktiivista valmistusta 20min.

Kannattaa tarkistaa, että puhtaina löytyvät ainakin:
-kattila
-paistinpannu
-lävikkö
-leikkuuveitsi ja -alusta
-kulho
(-raastinrauta)

Ainekset:
-400-500 g täysjyväspaghettia
-4 kananmunaa
-100 g parmesan-juustoa, raastettuna
-iso sipuli
-1 dl ruokakermaa
-mustapippurirouhetta
-paprikajauhetta
-rypsiöljyä

Valmistus:

-Silppua sipuli ja pistä spaghetin keitinvesi kiehumaan.

-Jos parmesanisi on juustokönttinä, raasta se. Heitä spaghetit kiehuvaan veteen. Kuumenna rypsiöljyä tilkka paistinpannulla.

-Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa ne rikki. Sekoita sekaan juustoraaste, kerma ja mausta mössö paprikajauheella ja mustapippurilla.

-Kuullota sipulisilppua pari minuuttia paistinpannulla. Kun spaghetit ovat kypsiä, heitä ne keitinvesineen lävikköön ja kaada spaghetit takaisin kattilaan. Kaada spaghettien päälle sipulit ja munajuusto. Pidä kattilaa hetki lämmöllä sekoittaen samalla kattilan sisältöä niin, että munajuusto hyytyy kiinni spaghettiin. Mausta vielä lopuksi mustapippurilla ja sekoita kunnolla.

-Nom.

1 kommentti:

  1. Suosittelen ehdottomasti lisäämään ruokaan paistettua kesäkurpitsaa! Sopii törkeän hyvin.

    VastaaPoista