Blogista ja sen pitäjästä

Vaikka olen sekasyöjä, kotona kokkaan käytännössä aina kasvisruokaa, osin eettisistä ja osin taloudellisista syistä, mutta erityisesti siksi, että taloudessamme asustaa lisäkseni myös yksi kasvissyöjä. Eihän nyt kukaan jaksaisi kokata kahta eri ruokaa päivässä!

Blogissani esitellyt ruoat ovat kasvisruokia, jotka uppoavat hyvin niin allekirjoittaneeseen (lue: paatunut sekasyöjä), kuin muihin kasvissyöjiin.

16.6.2010

Spaghetti melkein-carbonara


-Esittelyssä siis spaghetti carbonara, miilunpolttajan spaghetti, suurin piirtein sellaisena kuin reseptin kotoa muistan. Ihka oikea carbonara tämä kuitenkaan ei ole, koska kasviruokahengessä pekoni on jätetty reseptistä pois.
-Saatan joskus myöhemmin päivittää tämän reseptin sellaiseksi, jossa käytetään jotain näppärää pekoninkorviketta. Nopealla vilkaisulla olen löytänyt ainakin muutaman ohjeen, jossa pekoni on korvattu soijahiutaleilla ja savuaromilla. Pitänee aluksi testata, että miten toimii.
-Ruoka on nopea, hävyttömän helppo ja älyttömän herkullinen. Reseptin mukaan tekemällä saa ruokittua neljä nälkäistä ruokailijaa helposti täyteen.

Aikaa kuluu valmistamiseen n. 20min, josta aktiivista valmistusta 20min.

Kannattaa tarkistaa, että puhtaina löytyvät ainakin:
-kattila
-paistinpannu
-lävikkö
-leikkuuveitsi ja -alusta
-kulho
(-raastinrauta)

Ainekset:
-400-500 g täysjyväspaghettia
-4 kananmunaa
-100 g parmesan-juustoa, raastettuna
-iso sipuli
-1 pss vegekinkkusuikaleita tms. proteiinia
-mustapippurirouhetta
-paprikajauhetta
-rypsiöljyä

Valmistus:

-Silppua sipuli isoiksi tai keskikokoisiksi paloiksi ja pistä spaghetin keitinvesi kiehumaan.

-Jos parmesanisi on juustokönttinä, raasta se. Heitä spaghetit kiehuvaan veteen. Kuumenna öljyä tilkka paistinpannulla.

-Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa ne rikki. Sekoita sekaan juustoraaste ja mausta mössö paprikajauheella ja reippaalla määrällä mustapippuria.

-Paista aluksi vegekinkkua hetki paistinpannulla. Lisää sitten sipulisilppu pannulle ja kuullota pari minuuttia. Kun spaghetit ovat kypsiä, ota desi keitinvettä talteen, heitä pastat lävikköön ja kaada ne heti takaisin kattilaan. Kaada spaghettien päälle sipulit ja munajuusto. Sekoita kattilan sisältöä niin, että munajuusto hyytyy kiinni spaghettiin. Lisää hieman kuumaa keitinvettä, jotta muna hyytyy mutta kokonaisuus pysyy kermaisena. Mausta vielä lopuksi mustapippurilla ja sekoita kunnolla.

-Nom.

1 kommentti:

  1. Suosittelen ehdottomasti lisäämään ruokaan paistettua kesäkurpitsaa! Sopii törkeän hyvin.

    VastaaPoista